Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-07@21:16:30 GMT

خطرات افزایش سن باروری

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۸۵۵۷۵

خطرات افزایش سن باروری

یک متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه جوان نگه داشتن جامعه و سن بارداری در زمان مناسب تضمین کننده سلامت مادر و نوزاد است، گفت: با افزایش سن باروری، سلامت مادر و نوزاد به خطر می افتد.
شهرزاد زاده مدرس، با اشاره به شیوع ۱۵ درصدی ناباروری در جهان اظهار کرد: این عدد در برخی مناطق کشور حتی به ۲۰ درصد هم رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به اصلی ترین علل ناباروری اشاره کرد و افزود: علت‌های ناباروری در زنان و مردان متفاوت است به این شکل که در برخی موارد حتی هیچ علت مشخصی هم برای این موضوع وجود ندارد.

وی با بیان اینکه در بسیاری از موارد کم باروری می‌تواند تحت تأثیر سبک زندگی قرار گیرد تاکید کرد: در مواردی که با مشکلات ذخایر تخمدان روبرو می‌شویم، موارد ناباروری و درمان جدی تر، پیچیده‌تر و یا حتی غیرممکن می‌شود.

این متخصص زنان و زایمان از انجام فعالیت‌های تحقیقاتی برای جوان سازی تخمدان‌ها خبر داد و گفت: این اقدامات در حال حاضر صرفاً در مرحله تحقیق و پژوهش است.

زاده مدرس با اشاره به ارتباط تنگاتنگ سن با باروری بیان کرد: توجه به سن باروری، ذخایر تخمدان‌ها و پیروی از سبک درست زندگی تضمین کننده باروری موفق است.

وی ادامه داد: به طور کلی بررسی علل ناباروری در زوج‌هایی انجام می‌شود یکسال بدون پیشگیری ارتباط زناشویی کافی داشته باشند و علیرغم آن باروری رخ نداده باشد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه بین ۳۵ تا ۳۸ سال به تدریج ذخایر تخمدان کاهش می‌یابد افزود: این سن می‌تواند تا ۴۰ یا ۴۵ سال نیز متغیر باشد چرا که ژنتیک افراد بر میزان باروری اثر مستقیم دارد به طور مثال فردی که از نظر تقویمی ۳۵ سال دارد می‌تواند از نظر ژنتیک ذخایر تخمدانی کمتر یا بیشتر از حد طبیعی سنی قرار گیرد.

زاده مدرس با بیان اینکه فاکتور سن با کاهش ذخایر تخمدان در ارتباط مستقیم است، ادامه داد: ذخایر تخمدان عددی ثابت است بنابراین با افزایش سن این عدد به مرور کاهش می باید.

عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه با بیان اینکه فاکتور سن همچنین می‌تواند عوارض باروری را افزایش دهد عنوان کرد: از عوارض سه ماهه اول تا پایان باروی تحت تأثیر سن قرار دارد به شکلی که عوارض بارداری در زنان ۲۰ تا ۳۰ سال با عارضه‌هایی که مادر بالای ۳۵ و ۴۰ ساله تجربه می‌کند، قابل مقایسه نیست.

وی ادامه داد: مرگ و میر در مادران باردار و یا نوزادان در مادران بالای ۴۰ سال بسیار بالاتر از ۲۳ تا ۳۰ ساله‌ها است.

زاده مدرس به افرادی که در سن باروری هستند و قصد بچه دار شدن دارند توصیه کرد: اگر قصد بارداری دارید سعی کنید این موضوع را به تعویق نیندازید چرا که با افزایش سن هم سلامت مادر و هم سلامت نوزاد به خطر می‌افتد.

وی در ادامه یکی از شایع‌ترین اختلالاتی که با افزایش سن مادر در ارتباط است را اختلالات کرموزومی و یا اصطلاحاً متولد شدن نوزاد مبتلا به سندرم داون دانست.

استاد دانشگاه با اشاره به اینکه به دلیل شرایط موجود در دنیا سن فرزند آوری افزایش یافته است گفت: در افرادی که باروری به دلایل گوناگون تحت تأثیر است توصیه می‌شود با روش‌های فریز سلول‌های تخمک و در مواردی فریز جنین زمان طلایی باروری را از دست ندهند.

وی در ادامه به عارضه‌های بارداری در سنین بالا پرداخت و خاطرنشان کرد: الگوهای بارداری در حال تغییر است و میزان بارداری‌های پرخطر به طرز چشمگیری افزایش یافته بنابراین این موضوع اهمیت مراقبت‌های بارداری خصوصاً قبل از بارداری را روشن‌تر می‌کند.

توجه به لایف استایل، وزن مناسب، کاهش عوامل خطر ساز مثل کنترل مصرف الکل و سیگار در خانم‌ها و آقایان از دیگر مواردی بود که زاده مدرس به آن اشاره کرد و افزود: بی توجهی و پیروی نکردن از سبک صحیح زندگی می‌تواند عوارض خطرناکی برای مادر و نوزاد در پی داشته باشد.

مصرف اسید فولیک توصیه دیگر این استاد دانشگاه به مادران قبل و حین بارداری بود.

وی افزود: عارضه‌هایی که می‌تواند برای مادر و نوزاد در سه ماهه اول تا سوم خطرآفرین باشد باید خصوصاً در سنین بالاتر به صورت مداوم مورد بررسی قرار گیرد.

زایمان زودرس، فشارخون بالا، عوارض جفتی و عروقی، دیابت حاملگی و کنده شدن زودرس جفت از دیگر عارضه‌های بارداری در سنین بالا است که عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به آن اشاره کرد.

این متخصص زنان و زایمان با اشاره به عارضه‌های تهدید کننده دیابت حاملگی در نوزادان توضیح داد: در هر دوره‌ای از بارداری اگر چنانچه قند خون کنترل نشود این موضوع می‌تواند صدمات جدی در نوزادان ایجاد کند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه تا به امروز کمتر به سن آقایان در بارداری اشاره شده افزود: مطالعات نشان می‌دهد که سن بالای پدر هم می‌تواند تأثیرات منفی بر نوزاد داشته باشد گواه این موضوع این است که برخی بیماری‌ها در کودکان مثل اوتیسم، ابتلاء به سرطان و یا اسکیزوفرنی با افزایش سن پدر در ارتباط است.

وی تاکید کرد: جوان نگه داشتن جامعه و بارداری در زمان مناسب برای سلامت مادر و نوزاد اهمیت فراوانی دارد.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خطر شاخص منفی رشد جمعیت در سال‌های آینده جدی است و باید سیاست گذاران برای این مهم تدابیر ویژه را پیش بینی کنند.

منبع: مهر

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: باروری باروری ابرها باروری مردان باروری استاد دانشگاه سلامت مادر افزایش سن مادر و نوزاد سن باروری زاده مدرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۵۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نباید خطوط جوانی جمعیت را رد کنیم

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمداسماعیل اکبری فوق تخصص غدد و سرطان و رئیس انجمن آموزش پزشکی ایران  درباره آمار‌های کهنسالی جمعیت در کشور مباحثی را مطرح کرد و گفت: در تحقیقی که از من به زودی قرار است منتشر شود همه آمار‌ها و چارچوب‌ها مشخص شده و به نظر می‌رسد که شرایط از قبل وخیم‌تر شده است. ما تا بیست سال دیگر نزدیک به ۹۰ میلیون نفر جمعیت خواهیم شد و کشور‌های اطرافمان هم همین میزان خواهند بود.

وی در ادامه درباره مهمترین شاخص‌های جمعیتی گفت: نخستین شاخص میزان تولد یا بقای یک جمعیت است که این میزان برای کشور ما هر روز کمتر می‌شود، دومین شاخص ازدواج است که همین الان هم از نظر سن ازدواج بالاو به لحاظ عددی کمتر از قبل شده‌ایم. شاخص سوم مهاجرت است که نزدیک به شش میلیون مهاجر ما داریم که قطعا بزرگترین استراتژی کشور‌های غربی برای تأمین نیاز‌های جمعیتشان مهاجرپذیری است و سیاست‌های ما برای جلوگیری از این مهاجرت‌ها هنوز مشخص نیست. دکتر اکبری یادآور شد: شاخص دیگر بارداری است که از صد بارداری تعداد هشتاد بارداری به تولد منجر می‌شود و بقیه به دلائل مختلف سقط می‌شوند و درنهایت شاخص آخر مرگ است که ما امروزه در بین جوانان و سپس کودک و نوجوان مرگ و میر به دلیل تصادفات و مسائل دیگر سلامتی زیاد داریم.

وی با بیان اینکه تلاش‌های خوب ستاد ملی جمعیت برای تشویق به فرزندآوری و دیگر سیاست‌های جمعیتی گفت: به لحاظ علمی و جایگاه اجتماعی هم افرادی که در این ستاد کار می‌کنند می‌بایست مورد وثوق و شناس مردم باشند تا قدرتمندانه بتوانند حرفشان را بزنند و مورد قبول قرار بگیرند. دکتر اکبری با اشاره به اینکه نباید از خط و خطوط جوانی جمعیت عبور کنیم، گفت: سیاست‌های دولتی و حاکمیتی در این عرصه کاملا دلسوزانه و تعبدی است که باید در میدان عمل هم نتیجه بدهد و همه اینها در تعامل با اساتید و پژوهشگران این عرصه که کار علمی، پاسخ به ابهامات و پژوهشی می‌کنند اثربخش خواهد بود.

وی با تأکید بر اهمیت تبلیغات دراین زمینه گفت: تبلیغات نباید تبدیل به ضد تبلیغ شود، هنوز اثر تبلیغات سوقبلی در جامعه در عرصه فرزندآوری دیده می‌شود و خیلی طول می‌کشد که ما با تبلیغات مناسب سیاست‌ها را در بین جامعه تغییر دهیم.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • نباید خطوط جوانی جمعیت را رد کنیم
  • خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • رشد نرخ باروری در ۱۴ استان/ تنها نیمی از قانون اجرا شده است
  • دفاع «بانکی» از قانون جوانی جمعیت/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • تجلیل از ۵۵ مامای استان قم
  • قدردانی از ماما‌های استان در روز جهانی ماما
  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!