Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش برنا؛ علیرضا زالی، فرمانده عملیات ستاد کرونا استان تهران مراسم هفته ملی سلامت بانوان ایران گفت: هفته سلامت بانوان به این معنی نیست که سلامت بانوان در سایر روز ها سال مد نظر نیست بلکه در این هفته می توان به این موضوع توجه ویژه تری انجام کرد.

 لزوم اقدامات جهادی برای بازیابی سلامت بانوان کشور

او با بیان اینکه یک بانوی ایرانی علاوه بر اینکه یک شهروند بوده کانونی وسیعی برای استحکام خانواده محسوب می شود، افزود: زنان می توانند برای حفظ ثبات خانواده  نقش آفرینی کنند و باید اقدامات جهادی برای بازیابی سلامت بانوان کشور انجام دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرمانده عملیات ستاد کرونا تهران با اشاره به اینکه تقریبا شرایط بحرانی در خصوص جمعیت طی می کنیم که نیازمند شواهد علمی است، گفت: اگر کهن‌سالی جامعه را به عنوان خطر رشد جمعیت در نظر بگیریم، حدود ١٠ درصد جامعه ما سالمند هستند و اگر جمعیت کشوری به ١٩ درصدی سالمندی  برسد خطرناک است و در این شرایط در سالمندی مفرط هستیم.

 سالمند شدن الگو زنانه به خود گرفته است

فرمانده عملیات ستاد کرونا استان تهران تصریح کرد: از سال ٩۵ تا ١۴٠٠ به طور متناوب میزان موالید سیر نزولی داشته و ٢٧ درصد این میزان کم شده است.

او با بیان اینکه متاسفانه در سال های اخیر میزان سالمند شدن الگو زنانه به خود می گیرد چرا که  به بانوان سالمند افزوده می شود، گفت: قریب به ٣۶ درصد زنان در سنین ١۶ تا ٣۵ سالگی مجرد هستند.

زالی با اشاره به اینکه برخی از آمار ها نشان دهنده ی تجرد قطعی ۵ تا ٧ درصد بانوان ایرانی است، ادامه داد: بهترین سن بارداری ٢٠ تا ٢۵ سالگی است و این درصد از جمعیت بانوی مجرد می تواند نگران کننده باشد.

او گفت: ١٣ میلیون نفر از جوانان مجرد هستند که پیش بینی می شود ۶ میلیون آن دختران ایرانی بوده همچنین  تاخیر در سن ازدواج در خانم ها و آقایان زیاد است و فرزندآوری در ایران در حال تغییر است.

حدود ۵ نوع سرطان در بانوان ایرانی شیوع دارد

فرمانده عملیات ستاد کرونا استان تهران با اشاره به اینکه در ایران فاصله بین ازدواج تا فرزندآوری اول ٣.۵ تا ۵ سال است و این عدد برای فرزندان دوم بیشتر است و تا ۵.۵ سال به طول می انجامد، تاکید کرد: خانواده در حال کوچکتر شدن است.

زالی ادامه داد: باید برنامه مهم کشوری برای زنان سرپرست خانوار تشکیل شود چرا که جمعیت روبه افزایش است  همچنین حدود ٣ میلیون بانو در ایران یا سرپرست خانوار هستند و یا تنها زندگی می کنند  و بالغ بر ۵۵ و ۶٠ درصد از بانوان مطلقه در کشور شرایط ازدواج ندارند و به ازدواج دوم نمی رسند.

او با اشاره به اینکه متاسفانه جمعیت سالمند ایرانی که تنها زندگی می کنند روز به افزایش است، گفت:  دهه هفتادی ها جمعیت کمتری از دهه شصتی ها دارند و باید دقت کنیم که فرصت سوزی در دهه هفتادی ها اتفاق نیافتد.

زالی ادامه داد: نگاه دینی ما نسبت به بانوان نگاه متعالی است و ١٩۶ آیه مربوط به بانوان است همچنین غلبه قرآن در تبین خصایل بانوان صالح است.

او با بیان اینکه مهم ترین موضوع قرآن سرشت واحد است و هیچ تفاوت جنسیتی بین این سرشت واحد وجود ندارد و در استقلال مالی نیز هیچ تفاوتی بین زن و مرد نیست، گفت:  در ایران ۵ سرطان در بانوان شیوع دارد که برنامه های مداخله ای ما باید به این موضوعات توجه داشته باشد  که این سرطان ها به ترتیب سرطان پستان، روده بزرگ، تیروئید و معده و پوست است.

زالی ادامه داد: اگر ۵٠ درصد از سرطان های زود تشخیص داده شود قابل درمان هستند  همچنین آمار های موجود نشان می دهد نسبت به ١٠٠ هزار جمعیت ایرانی حدود ١۴٣ زن شانس سرطان دارند که این میزان در مردان بیشتر است.

شیردهی سبب کاهش سرطان تخمدان می شود/ پوکی استخوان در زنان یائسه بیداد می کند

او ادامه داد: چاقی موجب افزایش سرطان پستان، تخمدان و رحم است همچنین اگر خانمی فرزنداوری داشته باشد به دلیل شیردهی سرطان کشنده تخمدان در آن ها ۴١ درصد کم می شود.

زالی تصریح کرد: اگر زنی بارورتر باشد، شانس بروز سرطان در آن کم می شود. در ایران سن سرطان کمتر از آمار جهانی است که بین ۴۵ تا ۵۵ سالگی زنان است.

فرمانده عملیات ستاد کرونا استان تهران افزود: بالغ بر ٨٠ درصد بانوان ایرانی کمبود ویتامین دی دارند که این موضوع جدی است و برای این ویتامین باید فکر جدی کنیم  همچنین بیماری پوکی استخوان در خانم ها به خصوص بعد از یائسگی به بعد بیداد می کند.

لزوم فرسودگی شغلی در بانوان ایرانی

او با بیان اینکه یک زن ایرانی در ستون فقرات خود نسبت به سایرین در کشور های دیگر تراکم استخوان کمتری دارند، گفت: کم کاری و تنبلی تخمدان ها در دختران ایرانی شیوع پیدا کرده که باعث ناباروری می شود.

زالی ادامه داد: ما در طراحی برنامه های بانوان باید یک بسته کامل داشته باشیم همچنین زنان ایرانی در روز های یائسه روزهای سختی را می گذرانند و ما هیچ برنامه ی روانی و جسمی ای برای این افراد نداریم  همچنین برای دختران دانش آموز و دانشجو ایرانی نیز باید برنامه ای داشته باشیم.

او با اشاره به اینکه درحال حاضر از ١٧ هزار و ۵٠٠ کارمند دانشگاه ١٠ هزار و ۶٠ نفر آن ها بانوان هستند، گفت: آماده سازی سندی را در دستور کار داریم که به ارتقای سلامت بانوان کمک می کند که بخشی از آن به فرسودگی شغلی بانوان اختصاص دارد.

منبع: الف

کلیدواژه: فرمانده عملیات ستاد کرونا استان تهران زالی ادامه بانوان ایرانی بانوان ایران سلامت بانوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۳۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رویدادهای جذاب فرهنگی به مناسبت روز دختر در همدان

طاهره فامیل خلیلی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص برنامه‌های دهه کرامت گفت: با توجه به نزدیک شدن به سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه «سلام الله علیها» و روز دختر، جشن‌ها، رویدادها و برنامه‌های فرهنگی در راستای تکریم دختران استان همدان برگزار می‌شود.

مسئول نهضت پیشرفت بانوان افزود: امسال سومین سالی است که با یاری خداوند متعال و هم افزایی میان مجموعه‌های فرهنگی، سلسله جشن‌های «ماهدخت» را در همه شهرستانها برگزار می‌کنیم.

وی هدف از برگزاری این جشن‌ها را تکریم جایگاه والای دختران در خانواده و اجتماع و فرهنگ سازی در خصوص این موضوع دانست و گفت: در نگاه خداوند و ائمه اطهار «علیهم السلام» دختران هدیه و برکتی از جانب خداوند هستند که به واسطه قدم گذاشتن آنها در هر خانواده‌ای، پدر و مادر مستحق دریافت پاداش و بهشت می‌شوند و برای تربیت خوب آنها آمرزیده می‌شوند.

فامیل خلیلی بیان کرد: تکریم دختران منجر به افزایش عزت نفس و شکل گیری صحیح هویت دخترانه می‌شود و در ایحاد جامعه‌ای با حضور بانوان بالنده و با حیا و با نشاط بسیار مؤثر خواهد بود.

وی در مورد هم افزایی بین مجموعه‌ها اشاره کرد: که این جشن‌ها همه ساله با حمایت ادارات تبلیغات اسلامی شهرستانها، ستادها و بنیاد نوجوان، اداره آموزش و پرورش، اداره ارشاد اسلامی، جامعه القرآن، فرمانداری، کانون پرورش فکری، مجموعه‌های فرهنگی و قرآنی برگزار می‌شود.

برنامه‌ها از چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه آغاز و تا ۳۱ اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.

برخی از مهم‌ترین برنامه‌های این ایام عبارتند از:

برگزاری حداقل یک جشن بزرگ با عنوان ماهدخت در سالن‌ها و پارکهای بزرگ شهر

برگزاری رویدادهای فرهنگی «دختران حاج قاسم»

تجلیل از دختران برگزیده و شاخص فرهنگی، هنری، ورزشی، قرآنی و کارآفرین در محلات

برگزاری بازارچه خود اشتغالی دختران و بانوان

برگزاری مسابقه و پویش حرف آوردی های همدان با عنوان «فردامون»

پیگیری دیدار دختران برگزیده با امامان جمعه شهرستانها در دهه کرامت

برگزاری طرح کافه گفتگو در اماکن عمومی و در کافه رفیقانه با حضور دختران

معرفی دختران برگزیده به صدا و سیما

کد خبر 6097569

دیگر خبرها

  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • نویسنده سرشناس ایرانی در ۶۳ سالگی درگذشت
  • واکنش دبیر ستاد حقوق بشر به برخورد تهاجمی با زنان در آمریکا
  • واکنش معاون قوه قضاییه به برخورد با زنان و دختران در آمریکا: چه کسی به داد آنها می‌رسد؟
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • واکنش دبیر ستاد حقوق بشر به برخورد تهاجمی با زنان و دختران در آمریکا
  • برگزاری رویدادهای جذاب فرهنگی به مناسبت روز دختر در همدان
  • نکونام: هر کاری دلم بخواهد می‌کنم
  • رونمایی از پدیده کشتی یزد تا برق مدال برنز دختران دارت باز