Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتایون حیدری گفت: در کل دنیا حدوداً ۸۰ میلیون زوج نابارور وجود دارد؛ ولی در کشور ما طبق آخرین آمار دفتر سلامت جمعیت حدود ۳ میلیون زوج نابارور شناسایی شده که خدمات ناباروری را دریافت کرده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ متخصص زنان و زایمان به مناسبت هفته جمعیت در گفتگو با "تیتریک" گفت: در کل دنیا حدوداً ۸۰ میلیون زوج نابارور وجود دارد؛ ولی در کشور ما طبق آخرین آمار دفتر سلامت جمعیت حدود ۳ میلیون زوج نابارور شناسایی شده که خدمات ناباروری را دریافت کرده اند، از نظر درصد اگر بخواهیم بیان کنیم چیزی که در کل دنیا مطرح شده آماری بین ۱۰ الی ۱۷ درصد بوده و آماری که در کشور ما از مراکز مختلف نازایی عنوان شده، در برخی مراکز ۱۲ درصد و در برخی مراکز در تهران این آمار بالاتر و در حدود ۲۰ درصد ذکر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زوجینی که بعد از حدود یک سال اقدام به باروری،  بارور نشده اند؛ به عنوان "زوج نازا" شناخته می شوند

"کتایون حیدری" ادامه داد: تعریف معمولی ای که ما برای ناباروری در نظر می گیریم به این گونه است که زوجینی که بعد از حدود یک سال اقدام برای باروری، بارور نشده باشند می توانند به عنوان زوج نازا در نظر گرفته شوند، این یکسال نازایی را حتی در بعضی از مراکز به خصوص در سنین پایین به دو سال هم ارتقا داده اند.

بین ۶ ماه تا یک سال اکثراً در زوجین باروری محقق می شود

وی افزود: بر اساس آماری که داریم بین ۶ ماه تا یک سال اکثراً در زوجین باروری محقق می شود اگر هر دو زوج سالم و سلامت باشند ولی در صورتی که بعد از یکسال باروری محقق نشود می توانند در صدد استفاده از مشاوره های ناباروری بر بیایند.

این متخصص تصریح کرد: برخی خانواده ها بسیار زود دچار نگرانی می شوند، وقتی که در سه ماه یا حتی شش ماه اول باروری صورت نمی گیرد به عنوان مشکل به خصوص در خودشان نگران می شوند در حالی که معمولاً آن یک سال را ترجیح می دهیم که زوجین به خودشان فرصت دهند.

حدود ۴۰ درصد عوامل ناباروری عوامل مردانه است

وی ادامه داد: در مورد عواملی که می تواند در ناباروری تأثیر داشته باشد اشاره هایی خواهم داشت، به دلیل اینکه بعضی از نکاتی که باعث ناباروری می شود می تواند حتی با اصلاح شیوه زندگی تا حدودی از آن ها جلوگیری به عمل آید، چیزی حدود ۴۰ درصد ناباروری عوامل مردانه و حدود ۴۰ درصد از آن عوامل جنس زن و گاهی ۲۰ درصد از آن مردانه و زنانه بوده و چنین تقسیم بندی ای برای آن وجود دارد.

باروری ارتباط مستقیمی با سن مادر و حتی سن پدر دارد

حیدری گفت: عواملی که ممکن است باعث ناباروری شود و علت اینکه گاهاً آمار داده می شود که می بینیم سن میزان ناباروری شیوع بیشتری پیدا کرده شاید به این دلیل است که باروری ارتباط مستقیمی با سن مادر و حتی با سن پدر دارد؛ بنابراین به واسطه تمایلی که برای تحصیلات بیشتر ایجاد شده و به دلیل تمایل بیشتر زنان به فعالیت های اقتصادی این مشکل ایجاد شده است و حتی آمار طلاق را هم افزایش داده است. 

تغییر سن ازدواج و دیر اقدام کردن برای بارداری؛ دو عامل مهم نازایی زوجین

وی افزود: از طرفی هم وجود این مشغله ها باعث شده تا فرزند آوری به تأخیر بیفتد و استفاده از برخی روش های پیشگیری که خانم ها گاهی تا مدت ها از روش های پیشگیری استفاده می کنند که این روش ها به خودی خود باعث پیشگیری از باروری نمی شوند باعث می شود که خانم متوجه مشکل خودش که ناباروری هست نشود، این ها از عواملی هستند که می توانند زمینه ساز ناباروری شده و اینکه گفته می شود که آمار ناباروری در حال افزایش است شاید یک سمت قضیه این مسئله باشد یعنی تغییر سن ازدواج و دیر اقدام کردن به باروری از مهمترین دلایل ناباروری زوجین است.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: میلیون زوج نابارور یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۲۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: به‌رغم کاهش تعداد مادران در دوره باروری، توانسته‌ایم افت موالید را به شدت کم کنیم، نرخ باروری نیز افتی نداشته و حتی در ۱۴ استان نیز رشد داشته است، امروز تعداد والدین دارای سه، چهار و پنج فرزند نیز به نسبت سال‌های گذشته رشد بسیاری داشته است.

امیرحسین بانکی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در رابطه با وضعیت اجرای قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: این قانون در مقایسه با دیگر قوانین مصوب در مجلس یازدهم به حد نصاب خوبی رسیده است، چرا که بیشتر قوانینی که در مجلس یازدهم تصویب کرده‌ایم؛ هنوز وارد فاز اجرا نشده است، اما این قانون تا ۵۰ درصد اجرایی شده است، لازم به ذکر است که ما در مجلس یازدهم قوانین اقتصادی بسیار خوبی را تصویب کرده‌ایم که هنوز اجرایی نشده است تا مردم آثار آن را ببینند.

وی افزود: با در نظر گرفتن این نکته که تنها نیمی از قانون اجرا شده است؛ شاهد اثرگذاری بالای آن هستیم، برای مثال زمانی که قانون را شروع کردیم، افت سالانه موالید ما ۱۲.۵ درصد بود، اما در حال حاضر مطابق آمار ثبت احوال این نرخ به ۱.۶ درصد رسیده است، یعنی از ۱۲.۵ به این عدد رسیده‌ایم، اما بعضی از افراد به طور مداوم در رسانه‌ها می‌نویسند، ۱.۶ درصد یعنی حدود ۱۵ هزار تولد کاسته شده است، بنابراین قانون جوانی جمعیت شکست خورده است!

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این افراد در حال سوءاستفاده از بی‌اطلاع مردم هستند و اشاره‌ای به ۱۲.۵ درصد ابتدای اجرای قانون نمی‌کنند و شیب نزولی را بیان نمی‌کنند.

بانکی‌پور تصریح کرد: جالب است بدانید که اصل باروری مادران ما در بازه سنی ۲۵ تا ۴۰ سال است و تعداد مادران ما در این بازه سنی در چهار سال گذشته به مراتب کمتر شده است، اما به‌رغم کاهش تعداد مادران در دوره باروری، توانسته‌ایم افت موالید را به شدت کم کنیم، نرخ باروری نیز افتی نداشته است و حتی در ۱۴ استان نیز رشد داشته است، امروز تعداد والدین دارای سه، چهار و پنج فرزند نیز به نسبت سال‌های گذشته رشد زیادی داشته است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس تاکید کرد: تولد فرزند سوم، چهارم و پنجم افزایش یافته است و نرخ باروری در ۱۴ استان کشور رشد کرده است، در حالی که نرخ سالانه باروری‌رو به افول بود، اما در حال حاضر توانسته‌ایم از افت آن پیشگیری کنیم، نباید فراموش کرد که نرخ باروری در کشور از سال ۹۵ به بعد حدود ۲۵ درصد افت کرده بود، اما امروز متوقف شده است.

کد خبر 750584

دیگر خبرها

  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور/ از رشد موالید تا چند فرزندی
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • سمنان در زمره استان‌های کم تورم کشور است
  • روند ولادت در استان بوشهر صعودی شد
  • ۹۲ درصد متقاضیان واجد شرایط تسهیلات نهضت ملی مسکن، قرارداد امضا کردند
  • تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟
  • شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد