Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم پورآدینه با اشاره به اینکه بارداری در ایام کرونایی هیچ منافاتی ندارد، گفت: زنان باردار باید فاصله گذاری اجتماعی، بهداشت فردی، استفاده از ماسک، عدم حضور در تجمع ها، مسافرت به مناطق قرمز رعایت ها را ویژه در نظر داشته باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مریم پورآدینه، مدیرگروه سلامت، جمعیت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک اظهار داشت: تاثیر و علائم بیماری نوپدید کووید 19 در افراد مختلف متفاوت است و تاکنون به طور کامل مشخص نشده است که افراد درگیر با این بیماری چه تغییراتی در سیستم بدنی شان ظاهر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه برخی از شرایط دوره طول عمر را نسبت به بیماری ها پرخطر می کند، گفت: دوران بارداری، سالمندی، افراد دارای بیماری های زمینه ای در واقع در گروه افرادی هستند که باید در مقابله با این بیماری رعایت های بیشتری داشته باشند.

این کارشناس مسئول با اشاره به اینکه بارداری در ایام کرونایی هیچ منافاتی ایجاد نمی کند، گفت: زنان باردار باید براساس پروتکل های ابلاغی از سمت  وزارت بهداشت شامل فاصله گذاری های اجتماعی، بهداشت فردی، استفاده از ماسک، عدم حضور در تجمع ها، مسافرت به مناطق قرمز رعایت ها را داشته باشند.

وی یادآور شد: همچنین زوج هایی که تصمیم به بارداری در این برهه زمانی را دارند، همچون قبل از شیوع کرونا باید مشاوره ها و آزمایش های قبل از اقدام به بارداری را انجام دهند و در صورت احتمال یا مشکوک بودن ابتلا به کرونا پیش از اقدام به بارداری این بیماری را درمان کنند.

این مقام مسئول با بیان اینکه تقویت سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری بسیار کمک کننده است، گفت: رعایت بهداشت فردی و تغذیه مناسب در اولویت قرار گیرد.

وی با بیان اینکه سامانه های پاسخگو از جمله سامانه 4030 پاسخگوی سوالات افراد هستند، گفت: مراکز جامع سلامت و مراقبان سلامت کمک کننده هستند و می توانند برای غربالگری و کارهایی که قبل از بارداری و در حین بارداری تذکر داده شود.

پورآدینه با بیان اینکه سنین باروری در حال حاضر تغییر پیدا کرده است، گفت: سن طلایی باروری برای زنان بین 20 تا 35 سال است و باتوجه به اینکه سن ازدواج و سن تولد اولین  فرزند بعد از ازدواج افزایش پیدا کرده است، دوره باروری را برای زنان طولانی کرده و زنان دچار مشکل خواهند داشت.

این مقام مسئول یادآور شد: علاوه بر این علائمی از جمله اختلالات هورمونی که بلوغ زود رس یا با تاخیر را به همراه خواهد داشت، از جمله عواملی هستند که در آینده ممکن است زوجین را دچار مشکل کند.

پورآدینه اضافه کرد: توجه به دوره های بلوغ دختران و پسران خیلی مهم است، از خانواده ها تقاضا می شود تغیراتی که در این دوران ایجاد می شود، از جمله سن شروع بلوغ، ترتیب علائم ظهور بلوغ توجه شود که ممکن است در آینده برای باروری شخص مشکل ایجاد کند.

وی گفت: ناباروی اولیه زمانی رخ می دهد که فرد بعد از یک سال اقدام به بادرای، صاحب فرزند نشده باشد، که می تواند منشا هورمونی یا بیماری های زمینه ای داشته باشد که فرد باید به دنبال رفع و درمان آن باشد.

پورآدینه ادامه داد: این در حالی است که ناباروی های ثانویه نیز افزایش پیدا کرده اند که فرد یک یا دو فرزند دارد اما وقتی اقدام به باردای مجدد می کند موفقیت آمیز نبوده است، خیلی از بیماری ها، عفونت ها، مشاغل سخت، فاصله طولانی مدت بین اولین و دومین فرزند می تواند تاثیرگذار باشد.

مدیرگروه سلامت، جمعیت و خانواده گفت: باتوجه به وجود بیماری کرونا در جامعه، رعایت پروتکل های بهداشتی برای زنان باردار خیلی مهم است، بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت زنان شاغل باردار در محل کارشان باید در بخش های به کار گرفته شوند که کمترین رفت و آمد و مراجعه به آن مکان صورت گیرد، تا دچار بیماری نشود.

پورآدینه با اشاره به اینکه شاخص باروری کلی که نشان دهنده جایگزینی پدر یا مادر در خانواده است در حال کاهش است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در استان خراسان شمالی در حال حاضر بالاتر از میانگین کشوری است و به حد جایگزینی نرسیده است اما با پیش رفتن شرایط به این گونه در اینده نه چندان دور شاید استان خراسان شمالی نیز شاهد این قضیه باشد.

وی اظهار داشت: جلوگیری از تک فرزندی، تشویق خانواده ها به فرزندآوری به هنگام، کاهش تجرد افراد، پایین اوردن سن ازدواج و تشویق به ازدواج به هنگام و فاصله اولین فرزند ، کاهش نرخ طلاق، حفظ سلامت افراد همه کمک کننده است که از حرکت جامعه به سمت پیری جلوگیری شود و مشکل جدی در بحث امید به زندگی ایجاد نشود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه باروری کلی در استان خراسان شمالی 2.4 است، گفت: براساس این آمار در خراسان شمالی به ازای هر خانواده دو فرزند متولد می شوند ، این در حالی است که روند باروری کلی در کشور 1.8 است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: خراسان شمالی بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۷۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روان‌سازی در مرزها منجر به افزایش صادرات به افغانستان خواهد شد

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن کاظمی قمی ظهر سه شنبه در حاشیه نشست مشترک با استاندار خراسان رضوی، معاونین استانداران خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و دیگر بازیگران مرز که در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: پیگیری روند فعالیت‌هایی که در حوزه روان‌سازی و تسهیل در مرزهای مشترک با افغانستان صورت می‌گیرد، می‌تواند منجر به توسعه روابط تجاری دو کشور شود.

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان ادامه داد: این نشست‌ها با توجه به اینکه در استان‌های همجوار با مرز افغانستان برگزار می‌شود به همکاری‌های بین استانی کمک می‌کند و هر چقدر این همکاری‌ها افزایش یابد، قاچاق مواد مخدر کاهش، اشتغالزایی و تثبیت مرزنشینان افزایش پیدا خواهد کرد.

وی گفت: اتخاذ رویه‌های یکسان در مرزها روند مثبتی را طی می‌کند و باعث می‌شود همه دستگاه‌هایی که در مرز هستند در یک چهارچوب هم‌افزا و هماهنگ باشند.

کاظمی قمی عنوان کرد: با توجه به همدلی خوبی که بین دستگاه‌های بازیگر مرز به وجود آمده و زمینه‌هایی که فراهم شده فضای خوبی در توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری و سرمایه‌گذاری ایجاد شده است.

کد خبر 6099823

دیگر خبرها

  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • کاری که زنان با دختر دف‌نواز کردند! فرزند مطهری : «من مخالفتی نداشتم برخی زنان گفتند نباید دف بزند» می‌گویند لاک غلیظ داشته است (فیلم)
  • روان‌سازی در مرزها منجر به افزایش صادرات به افغانستان خواهد شد
  • فعالیت۷۰ مهد قرآنی در مساجد آذربایجان غربی با هدف حمایت از مادران
  • عادت‌های رایج که مغزتان را نابود می‌کند
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد
  • فرهنگ سازی به زمان نیاز دارد
  • افزایش مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی
  • تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟