Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@06:34:48 GMT

مناسب‌ترین سن غربالگری ‌چند سالگی است؟

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۴۱۵۳۹

مناسب‌ترین سن غربالگری ‌چند سالگی است؟

یک ‌فوق تخصص غدد ‌و متابولیسم مناسب ترین سن برای غربالگری دیابت را از سن ۴۵ سالگی اعلام کرد و گفت: افرادی که زمینه ارثی دارند، افراد دارای اضافه وزن و مبتلایان به چربی و فشار خون باید در سنین پایین نسبت به غربالگری دیابت اقدام کنند.

مریم ‌حیدرپور در گفت‌وگو با ‌خبرنگار ایمنا در خصوص اهمیت ‌غربالگری بیماری ‌دیابت، اظهار کرد: ‌بیماری دیابت ‌قابل ‌پیشگیری ‌است، اشخاصی ‌که ‌در خطر دیابت ‌هستند و افراد ‌پیش دیابت ‌می‌توانند با انجام ‌تست‌های آزمایش ‌خون به راحتی متوجه ‌پیش دیابت ‌یا بیماری ‌دیابت خود شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی ‌با ‌بیان اینکه ‌مناسب‌ترین سن برای غربالگری دیابت ۴۵ سالگی است، افزود: اما کسانی ‌که دچار اضافه وزن ‌و چاقی هستند، کسانی ‌که بستگان ‌درجه اول آنها مثل ‌پدر، مادر و خواهر و ‌برادر مبتلا ‌به ‌دیابت بوده، اشخاصی ‌که سابقه ‌ابتلا ‌به دیابت ‌بارداری دارند، افراد مبتلا ‌به فشار ‌خون، اختلالات ‌چربی، کسانی ‌که ‌مصرف کننده داروی ‌کورتون ‌هستند، اشخاص ‌کم تحرک ‌و ‌خانم ‌های ‌مبتلا ‌به ‌بیماری ‌پلی کیستیک تخمدان(تنبلی تخمدان) باید از سنین پایین‌تر غربالگری  ‌دیابت را شروع کنند.

وی در خصوص علل بروز و علائم بیماری دیابت گفت: ‌بیماری دیابت در ابتدا بدون علامت است، در برخی موارد افراد بیمار پس از ابتلا به همه عوارض متوجه بیماری خود می شوند، باید توجه داشت که علائم دیابت ‌به ‌صورت پرنوشی، پر ادراری، احساس ضعف ‌و بی ‌حالی، پرخوری ‌و ‌گاهی ‌اوقات ‌با کاهش ‌وزن ‌و ‌تاری ‌دید ‌همراه ‌است.

این فوق تخصص ‌غدد و متابولیسم با بیان اینکه مطمئن ترین راه تشخیص بیماری دیابت انجام آزمایش ‌خون است، اظهار کرد: با تشخیص نوع دیابت فرایند درمان نیز آغاز می شود.

وی با بیان اینکه تجویز انسولین عموما برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک انجام می شود، اضافه کرد: نوع دیگر دیابت ‌غیر وابسته ‌به انسولین است که در ابتدا درمان با استفاده از  ‌داروهای ‌خوراکی پایین آورنده قند ‌خون انجام می شود. در این نوع دیابت ‌هم افراد مبتلا ممکن است که در گذر زمان نیازمند به مصرف انسولین شوند.

حیدرپور ‌در خصوص ‌دیابت بارداری، اظهار کرد: هنگامی ‌خانم‌ها از هفته بیستم بارداری اختلال ‌تحمل ‌گلوکز و یا افزایش ‌قند ‌خون را دارند دچار دیابت بارداری می شوند؛ شیوع دیابت بارداری به دلیل بی ‌تحرکی، روش‌های تغذیه‌ای نامناسب ‌و ناصحیح زندگی، افزایش ‌سن بارداری در ‌حال افزایش ‌است.

وی ‌با ‌بیان ‌اینکه ‌تغییر ‌سبک ‌زندگی ‌مهم ‌ترین ‌روش ‌درمان ‌بانوان ‌مبتلا ‌به ‌دیابت ‌بارداری ‌است، ‌افزود: ‌علاوه ‌بر ‌تغییر ‌سبک ‌زندگی، ‌داشتن ‌رژیم ‌غذایی ‌سالم ‌با ‌تجویزمتخصص ‌زنان، ‌انجام ‌فعالیت ‌ورزشی ‌و ‌افزایش ‌تحرک ‌برای ‌درمان ‌دیابت ‌بارداری ‌ضروری ‌است؛ ‌گاهی ‌اوقات ‌از ‌انسولین ‌و ‌داروهای ‌خوراکی ‌برای ‌کنترل ‌دیابت ‌بارداری استفاده می شود.

حیدرپور ‌تصریح ‌کرد: ‌خوشبختانه دیابت ‌نوع یک با روش‌های ‌درمانی نوین قابل ‌درمان ‌است، نکته ‌حایز اهمیت ‌اینکه کنترل ‌دقیق ‌قند ‌خون ‌در ‌بین ‌کودکان ‌و ‌نوجوانان ‌به وسیله پزشک معالج است. والدین برای آگاهی از نرمال بودن ‌یا افت قند خون نوجوان مبتلا به دیابت ‌نوع یک باید سه تا پنج بار در روز قند خون فرزندشان ‌را قبل ‌و بعد ‌از غذا کنترل کنند ‌و با چکاب وضعیت قند خون بدن او و مشورت با پزشک از بروز اتفاقات ناخوشایند ‌جلوگیری ‌کنند.

عضو ‌هئیت ‌علمی ‌دانشگاه ‌علوم ‌پزشکی ‌اصفهان، ‌گفت: کاهش وزن برای ‌پیشگیری ‌از ابتلا ‌و کنترل بیماری ‌دیابت ضروری است، افزایش تحرک، انجام ورزش‌های منظم ۳۰ دقیقه در طول روز، اصلاح شیوه تغذیه‌ای، پرهیز از مصرف عذاهای فرآوری شده ‌و چرب، مصرف میوه و سبزی ‌جات در حد مناسب ‌توصیه می ‌شود. همچنین پرهیز از مصرف کربوهیدرات های ساده مثل انواع شیرین کننده ها، کاهش کالری ‌های بدن، عدم مصرف ‌و ترک سیگار، داشتن استراحت ‌و ‌خواب مناسب از روش‌های بسیار موثر در پیشگیری ‌از بروز و کنترل ‌دیابت ‌است.

کد خبر 397345

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دیابت غربالگری بیماری سبک زندگی عوامل خطرساز کم تحرکی چاقی بارداری کنترل فشار خون سلامتی درمان ورزش بانوان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۱۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، این اکتشاف می تواند نشانگرهای مشترک جدیدی برای افسردگی و بیماری های قلبی فراهم کند که به توسعه درمان هایی برای هر دو بیماری منجر شود.

هر دو بیماری مذکور مشکلاتی برای سلامت در جهان به حساب می آیند. طبق تخمین های اولیه ۲۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان از افسردگی رنج می برند و از سوی دیگر ۶۲۰ میلیون نفر به بیماری های قلبی مبتلا هستند. برای مدت های طولانی تخمین زده می شد عوامل دخیل در سبک زندگی دلایل اصلی ارتباط میان این دو بیماری هستند. سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، ورزش نکردن و تغذیه نامناسب دلیل اصلی هر دو بیماری تلقی می شدند.

مولفان پژوهش جدید یک ماژول ژنی را به عنوان گروهی از ژن ها تعریف کرده اند که الگوی بیان مشابهی در شرایط مختلف دارند و به همین دلیل از لحاظ عملکرد مرتبط هستند.

بینیشا میشرا محقق دانشگاه تامپر در فنلاند در این باره می گوید: ما پروفایل بیان ژنی در نمونه خون افراد مبتلا به افسردگی و بیماری های قلبی را رصد کردیم و ۲۵۶ ژن در یک ماژول ژنی یافتیم که بیان آنها در سطح بالاتر یا پایین تر از متوسط، افراد را در معرض خطر ابتلا به هر دو بیماری قرار می دهد.

این تحقیق براساس پژوهش جوانان فنلاندی(YFS) انجام شده که عوامل ریسک ابتلا به بیماری های قلبی از کودکی تا بزرگسالی را بررسی می کند. این تحقیق در سال ۱۹۸۰ میلادی با حضور ۳۵۹۶ کودک و نوجوان ۳تا۱۸ ساله آغاز شد. محققان الگوریتمی را به کار گرفتند و با استفاده از داده های جمع آوری شده ۲۲ ماژول ژنی از خوشه بندی سلسله مراتبی ماتریس عدم تشابه کشف کردند که حاوی ۱۴ تا ۱۰۳۶۷ ژن مرتبط بودند.

نتایج تحقیق نشان داد یک ماژول ژنی به نام darkred با ۲۵۶ ژن ارتباط زیادی با هر دو بیماری دارد. این تحقیق در ژورنالFrontiers of Psychiatry منتشر شده است.

کد خبر 6098098 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی