Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@10:18:28 GMT

سن باروری در زنان و مردان چه سنی است؟

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۴۶۳۸۴

سن باروری در زنان و مردان چه سنی است؟

امروزه سن بارداری خانم‌ها افزایش یافته است و اولین بارداری نسبت به گذشته در سنین بالاتری اتفاق می‌افتد. سن اولین بارداری به طور متوسط ۲۸ سال است و شمارزیادی از زنان بعد از ۳۰ سالگی باردار می‌شوند. به گفته متخصصان، با افزایش کیفیت زندگی و به کمک پیشرفت‌های پزشکی، زنان بعد از ۴۰ سالگی اغلب درسلامت کامل به سر می‌برند و هنوز می‌توانند باردار شوند و در صورت لزوم، روش‌های باروری هم به کمک آن‌ها می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال بارداری در سنین بالا مراقبت‌های ویژه‌ای می‌طلبد.

برای تعیین بهترین سن باروری در زنان و مردان، کمی اختلاف نظر وجود دارد، اما آن چه مشخص است فاصله ۲۰ تا ۳۰ سالگی، بهترین دهه برای بارداری و بچه دار شدن است.

بهترین سن بارداری زنان
قدرت باروری زنان در ۲۴ سالگی در اوج است. همه دختران هنگام تولد، حدود یک میلیون تخمک دارند و در سال‌های باروری تعداد تخمک‌ها حدود ۳۰۰ عدد است. با افزایش سن، سن تخمدان‌ها هم افزایش می‌یابد و تخمک‌ها نیز کیفیت ابتدایی را نخواهند داشت.

در چه سنی خطر سقط جنین کمتر است؟
در زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله، خطر سقط جنین فقط ۱۰ درصد است و کمتر دچار مشکلات زنانگی نظیر فیبروم و اندومتریوز می‌شوند، در حالی که با افزایش سن خطر این بیماری‌ها افزایش می‌یابد. خطر سقط بین سنین ۳۵ تا ۳۹ سالگی، ۱۸ درصد افزایش پیدا می‌کند. احتمال سقط جنین در زنان ۴۰ ساله، ۳۴ درصد است.

به گفته دکتر فاطمه نعمت اللهی (متخصص زنان) بررسی‌ها نشان می‌دهد شانس بارداری در اوایل ۲۰ سالگی ۹۸ درصد و در اواخر ۲۰ سالگی ۸۴ درصد است و فقط ۷ درصد از زنان ۲۰ ساله، نابارور خواهند بود، در حالی که حدود دو سوم زنان بالای ۴۰ سال، دچار ناباروری می‌شوند.

شانس بیشتر درمان ناباروری

۶ درصد زنان ۲۰ ساله با وجود درمان ناباروری، هرگز بچه‌دار نمی‌شوند، در حالی که شانس این که زنان ۴۰ ساله هرگز بچه‌دار نشوند، ۶۴ درصد است.

ضرورت‌های بارداری در سن بالا
در اوایل ۳۰ سالگی، شانس بارداری بسیار کمتر از ۲۰ سالگی است و خطر سقط و تولد فرزند مبتلا به سندروم داون بسیار بیشتر است، اما در ۳۵ سالگی احتمال ناباروری بیشتر است و خطر بروز ناهنجاری‌های ژنتیکی هم باعث نگرانی والدین خواهد شد؛ بنابراین بسیاری از پزشکان انجام آزمون‌هایی مثل آمنیوسنتز، بررسی ویلوس کوریونی و دیگر آزمون‌های غربالگری جنینی را توصیه می‌کنند.

افزایش سن، افزایش احتمال سزارین!
زنانی که در ۳۵ سالگی صاحب اولین فرزند خود می‌شوند، ۴۰ درصد احتمال سزارین دارند و خطر تولد فرزند مبتلا به سندروم داون در ۳۰ سالگی یک در ۷۵۹ تولد است که این آمار در سن ۳۵ سالگی به یک در هر ۳۰۲ تولد می‌رسد. احتمال دوقلوزایی در زنان ۳۵ تا ۳۹ ساله نیز بسیار بیشتر می‌شود.

بعد از ۴۰ سالگی احتمال درمان ناباروری با تخمک‌های خود زن بسیار کم و نیاز به درمان‌های کمکی و استفاده از تخمک‌های اهدایی بیشتر می‌شود.

بارداری زیر ۱۸ سالگی هم خطرناک است. تخمک گذاری در دخترخانم‌ها از سن بلوغ شروع و از همان زمان امکان بارداری فراهم می‌شود. در چند سال اول بعد از بلوغ معمولا تخمک‌گذاری‌ها نامرتب است و گاهی اوقات یک تا دو سال طول می‌کشد تا ریتم طبیعی خود را پیدا کند. بارداری در سنین زیر ۱۸ سال هم می‌تواند همراه با خطراتی از جمله کاهش رشد داخل رحمی جنین، افزایش احتمال فشار خون بارداری و پره اکلامپسی (مسمومیت حاملگی) باشد.

آزمایش‌های ۶ ماه قبل از بارداری
خانم‌ها باید شش ماه قبل از بارداری به پزشک زنان مراجعه کنند و تمام آزمایش‌های روتین و مورد نیاز را انجام دهند. در این آزمایش‌ها کم‌خونی، فعالیت غده تیروئید، گروه خونی، هپاتیت، ایدز، سیفلیس، عملکرد کلیه و... بررسی می‌شود. همچنین واکسن‌هایی که قبلا تزریق نشده‌اند مانند واکسن کزاز، سرخجه و ... تزریق خواهد شد.

افت باروری آقایان بعد از ۴۰ سالگی

آقایان نیز در سنین بالای ۴۰ سالگی دچار افت قدرت باروری می‌شوند درست مانند همان اتفاقی که بعد از ۳۰ سالگی برای خانم‌ها می‌افتد. بالا رفتن سن آقایان باعث تنگی عروق بدن و کم شدن تعداد اسپرم ها، کند شدن حرکت و غیر طبیعی شدن شکل آن‌ها می‌شود.

بهترین سن باروری برای آقایان بین ۲۰ تا ۳۰ سالگی است. با این حال آقایان هیچ محدودیت سنی از لحاظ بچه‌دار شدن ندارند، اما در سنین بالا تا حدودی قدرت باروری شان کمتر می‌شود. آقایان با مراقبت‌های ویژه از جمله رعایت رژیم غذایی، داشتن فعالیت مناسب بدنی و پرهیز از دخانیات می‌توانند قدرت باروری خود را حفظ کنند.   منبع: سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ناباروری هورمون زنانه هورمون مردانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۶۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطا از مردان، تنبیه برای زنان! از تغییر قانون مهریه تا محرومیت از حضور در ورزشگاه

به گزارش جماران؛ کامبیز نوروزی حقوقدان در یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت:

   ۱-از حساب زنان بذل و بخشش می‌کنند و حقوق زنان به فراموشی می‌رود.

حسن نوروزی(نماینده مجلس): اجرای طرح اصلاح قانون مهریه ۳۵ هزار زندانی را آزاد می‌کند.

 

 این همه که قانونی‌ترین و حلالترین و شرعی‌ترین حق زنان، یعنی مهریه را بذل و بخشش می‌کنید، چه تعداد زن حقشان ضایع می‌شود و مجبور می‌شوند در تنگدستی و تیرگی روزگار بگذرانند؟ برایتان مهم است؟

 نمی‌توانید با کاهش جرم جمعیت زندان‌ها را کم کنید، با تضییع حقوق زنان جمعیت کیفری را کاهش می‌دهید.

هزار شعار در مورد فواید حجاب برای زنان و کرامت زنان سر می‌دهید ولی نوبت به مهریه که می‌رسد، همه شعارهای کرامت زنان را از یاد می‌برید.

***

   ۲-در ورزشگاه‌ها مردان توهین می‌کنند ولی زنان تنبیه می‌شوند.

   آیا این فحاشی‌ها برای مردان مجاز است؟

  

  چگونه است که بعد از هفته‌ها آرامش ناگهان این مقدار رفتار توهین‌آمیز اتفاق می‌افتد. در یک بازی به مربی سپاهان توهین می‌شود. در یک مسابقه دیگر به بازیکن سپاهان فحاشی می‌شود. در همان بازی به زنان طرفدار پرسپولیس فحش داده می‌شود.

  

 روزنامه کیهان فورا نتیجه می‌گیرد که دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟

 

جرم و خطا را عده‌ای از مردان مرتکب شده‌اند اما کیفر آن را به زنان تحمیل می‌کنند که نباید به ورزشگاه‌ها بیایند. شگفت‌آور است.

   وَلَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَىٰ

 گناه کسی را به پای دیگری نمی‌نویسند. به این می‌گوئیم اصل شخصی بودن جرم و مجازات.  تنبیه برای کسی است که خطا کرده‌است. ولی این بار برعکس شده‌است. گناه از مردان، کیفر برای زنان!

 بهانه‌ها می‌سازند برای محدودسازی روزافزون زنان.

دیگر خبرها

  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • ۱۰ دلیل برای بی خوابی در زنان | یک زن چقدر به خواب نیاز دارد؟
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • رشد نرخ باروری در ۱۴ استان/ تنها نیمی از قانون اجرا شده است
  • دفاع «بانکی» از قانون جوانی جمعیت/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • در فوتبال ایران، مردان فحاشی می‌کنند اما زنان‌ محروم می‌شوند!
  • خطا از مردان، تنبیه برای زنان! از تغییر قانون مهریه تا محرومیت از حضور در ورزشگاه
  • مردان بایرن نگاه کنند: اینطوری قهرمان می‌شوند