Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-07@07:15:25 GMT

سن بارداری در ایران چند سال است؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۶۰۶۶۱

سن بارداری در ایران چند سال است؟

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: بهترین سن بارداری بین 20 تا 35 سال است، البته برخی سن آغاز بارداری را 18 سال می دانند. اما اکنون حدود 19درصد بارداری ها در ایران بالای 35 سال اتفاق می افتد.

به گزارش صدای ایران از ایرنا، سید حامد برکاتی درباره آسیب های بارداری در سنین بالای 35 سال افزود: مراقبت مادرانی که بعد از 35 سالگی باردار می شوند به صورت مراقبت ویژه انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر مادری دچار دیابت یا فشار خون یا هر بیماری دیگری باشد، حتی برای این کار فراخوان داده می شود.

* فاصله زمانی مناسب بین دو زایمان
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره فاصله زمانی مناسب بین دو زایمان گفت: از زمان بارداری تا زمان شروع بارداری دیگر توصیه می شود که حداقل 3 سال فاصله وجود داشته باشد. همچنین بهتر است زمان زایمان بعدی از 5 سال بیشتر نشود. این موضوع به علت وجود بیشترین پذیرش بدن مادر از نظر فیزیولوژی برای بارداری است. بهترین بارداری مادران باردار، اصولا بارداری دوم است و خیلی توصیه نمی شود که مادر بعد از گذشت 5 سال از بارداری اول، باردار شود.

* شاخص میزان مرگ مادران
مهمترین شاخص سلامت مادران باردار که نشانگر عملکرد بلندمدت ساختار سلامت کشور است، میزان مرگ مادران است. برکاتی درباره این شاخص اظهار داشت: این شاخص در اوایل انقلاب حدود 160 به ازای هر صد هزار بارداری بود که در حال حاضر این میزان به حدود 19 به ازای هر صد هزار بارداری رسیده است. این شاخص در یک سال سنجیده می شود.
وی ادامه داد: ساختارها و عملیات زیادی برای کاهش این شاخص باید در کنار هم کار کنند. مواردی مانند نیروی تخصصی، تخت بیمارستانی، خدمات ویژه، اسکان مادر و غیره از جمله این موارد است.

* شیوه تعیین شاخص مرگ مادر باردار
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به تعیین شاخص مرگ مادر باردار بیان کرد: شاخص مرگ مادر باردار در بازه زمانی سه تا پنج ساله تعیین می شود. این شاخص بر اساس زمان یا حین زایمان تعیین نمی شود، بلکه از قبل زایمان تا 6 هفته بعد از زایمان بررسی می شود. در این بازه زمانی اگر مرگ به علت بارداری یا عوارض آن اتفاق بیفتد، مرگ مادر باردار محسوب می شود و به عنوان مثال اگر مرگ در این بازه به علت تصادف و غیره اتفاق بیفتد، در این شاخص به حساب نمی آید.
برکاتی گفت: در آغاز طرح تحول سلامت، شاخص مرگ مادر باردار حدود 22 به ازای هر صد هزار بارداری بود و در حال حاضر این شاخص کاهش یافته است.

* مراقبت های حین بارداری
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به مراقبت های دوران بارداری اظهار داشت: توصیه می شود هر مادر باردار 6 بار در طول بارداری برای دریافت مراقبت ها مراجعه کند. این مراقبت ها توسط مراقب سلامت، بهورز یا پزشک به او ارائه می شود. مراقبت ها بر اساس بسته های خدمت استاندارد انجام می شود و مسائلی مانند بررسی صدای قلب جنین، وزن مادر باردار، فشار خون و غیره را شامل می شود و اگر مادر باردار مشکلی داشت به سطح بعدی خدمات درمانی ارجاع داده می شود.

* 50درصد زایمان هادر ایران به روش سزارین
وی درباره میزان زایمان های سزارین اظهار داشت: در آغاز طرح تحول سلامت، بین 55 تا 56 درصد زایمان ها در سال به صورت سزارین انجام می شد و در حال حاضر این میزان به 50 درصد رسیده است.
برکاتی ادامه داد: میزان زایمان های سزارین طی این سال ها به علت سیاست های اتخاذ شده کاهش یافته است. مواردی مانند رایگان شدن زایمان طبیعی و ساخت اتاق های LDR (اتاق زایمان اختصاصی) در این زمینه موثر بوده است. قبلا اتاق های زایمان، سالن بزرگی بود که شاید حدود 10 تخت زایمان را شامل می شد، اما در حال حاضر مادر باردار می تواند در اتاق های LDR همراه با یکی از همراهان آموزش دیده خود حضور داشته و زایمان کند. در این شرایط حمایت روانی از مادر باردار وجود دارد و حرمت گذاشتن به مادر باردار و ایجاد امنیت روانی بسیار ارزشمند است.

* پیشگیری از بارداری فقط در صورت به خطر افتادن سلامت مادر انجام می شود
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره پیشگیری از بارداری گفت: برای پیشگیری از بارداری دو روش وجود دارد؛ اول روش های شبه دائمی و دوم روش های موقت. روش های دائمی به صورت جراحی انجام می شود که هم اکنون به جز موارد نادر انجام نمی شود. 
وی بیان کرد: مادری که در شرایط سختی از لحاظ بیماری قلبی قرار دارد یا سرطان پیش رونده یا تومور مغزی دارد، می تواند این تقاضا را برای باردار نشدن ارائه کند. زیرا این مادران اگر باردار شوند، امکان فوت وجود دارد و موارد تعیین شده که حدود 20 مورد است، مربوط به حیات مادر در صورت بارداری است.
برکاتی درباره خواسته شخصی برای جلوگیری از بارداری نیز اظهار داشت: به طور مثال اگر خانم 25 ساله ای که بیماری یا مشکلی ندارد و نمی خواهد باردار شود به مراقبان سلامت مراجعه کند، نمی تواند اقلام پیشگیری از بارداری را دریافت کند؛ زیرا این یک خواسته شخصی است و ارتباطی به سلامت مادر در صورت بارداری ندارد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: بارداری سن بارداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۰۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه عوامل مختلفی بر میزان هوش و توانمندی فرزندان تأثیرگذار است، گفت: مادر در دوران بارداری باید به دوری از استرس و داشتن آرامش توجه داشته باشد و فراهم کردن تغذیه مناسب برای نوزاد از جمله مواردی است که بر تقویت هوش و توانمندی‌های او تاثیرگذار است.

میرشهرام صفری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به عوامل مؤثر بر هوش کودکان اظهار کرد: عوامل مختلفی بر میزان هوش و توانمندی فرزندان تأثیرگذار است که بخشی از این عوامل به دوران نوزادی و بخش دیگری به دوران بارداری مادر مربوط می‌شود.

وی افزود: مادر در دوران بارداری باید به داشتن تغذیه مناسب و دوری از استرس، اضطراب و داشتن آرامش توجه بیشتری داشته باشد، چراکه موارد بیان شده بر رشد و نمو کودک تأثیر بسیاری دارد، همچنین یک مادر باردار باید از مواد سمی، آلاینده‌ها و داروهایی که بر مغز کودک تأثیرگذار است دوری کند تا نوزاد متولد شده از مغز سالم برخوردار و بهره هوشی خوبی داشته باشد.

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران تصریح کرد: در دوران بارداری، مادر باید به خواب کافی خود اهمیت دهد و در صورتی که بارداری او دارای مشکلاتی است، به دنبال درمان باشد، همچنین ابتلای مادر به مشکلاتی از جمله آلرژی و حساسیت‌های خاص می‌تواند بر مغز کودک تأثیر داشته باشد.

صفری ادامه داد: با توجه به اینکه دوران نوزادی یکی از مهمترین دوران زندگی هر فرد به شمار می‌رود، فراهم کردن تغذیه مناسب برای نوزاد که همان شیر مادر است و استفاده مکمل‌ها با دستور پزشک از جمله موارد حائز اهمیت به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه نوزاد باید خواب کافی داشته باشد و در صورتی که موانعی بر سر داشتن خواب کافی و باکیفیت کودک وجود دارد، والدین باید نسبت به رفع آن اقدام کنند، گفت: والدین باید به صورت مداوم با کودک بازی کنند، چراکه انواع بازی‌های مختلف منجر به افزایش توانمندی کودکان خواهد شد.

توانمندی کنجکاوی و جست‌وجوگری را در نوزاد تقویت کنید

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه پخش شدن و شنیدن آهنگ‌های ساده و دارای کلام تأثیر مؤثری بر رشد هوشی کودک خواهد داشت و از جمله این آهنگ‌ها می‌توان به آهنگ‌های ساده کودکانه اشاره کرد، اضافه کرد: نوزاد در مراحل ابتدایی، یادگیری را از طریق آواها و ریتم تشخیص می‌دهد و از همین رو به آهنگ‌ها واکنش خوبی نشان می‌دهد.

صفری با بیان اینکه هنگامی که نوزاد مراحل رشد خود را طی می‌کند، توصیه می‌شود که والدین تمرین آواز و همخوانی با او داشته باشد، افزود: والدین باید با کلمات ساده صحبت کردن با نوزاد را آغاز کنند و سپس به سمت استفاده از کلمات پیچیده پیش بروند تا توانمندی‌های کلامی نوزاد افزایش یابد.

وی با بیان اینکه تهیه کردن اسباب بازی‌های مناسب سن از دوران نوزادی تا بزرگسالی از جمله موارد حائز اهمیت به شمار می‌رود و منجر به رشد هوشی نوزاد می‌شود، تصریح کرد: لمس کردن و ماساژ بدن نوزاد منجر به افزایش توانمندی‌های حسی حرکتی او خواهد شد.

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه توصیه می‌شود که والدین توانمندی‌های کودک را مبتنی بر حافظه او بسیار بالا نبرند و بیشتر توانمندی کنجکاوی و جست‌وجوگری را در نوزاد خود تقویت کنند، ادامه داد: والدین باید توجه داشته باشند که مهمترین توصیه برای رشد هوشی مناسب کودکان، پرهیز از استفاده وسایل ارتباطی دارای صفحه نمایش هوشمند از جمله تلفن همراه، تبلت و لپ تاپ است.

صفری خاطرنشان کرد: برای نوزادان زیر دو سال مدت زمان استفاده از تلفن همراه و سایر وسایل ارتباطی دارای صفحه نمایش هوشمند برابر با صفر و برای کودکان دو تا پنج سال حداکثر زمان توصیه شده یک ساعت است که والدین باید نسبت به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند.

کد خبر 750567

دیگر خبرها

  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • رفع مشکلات «ماماها» نیازمند توجه مسوولان/جذب ۱۰۰ ماما در کردستان
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • نجات جان مادر باردار در نهبندان
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی