Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@11:02:55 GMT

افزایش سن بارداری زنان نرخ باروری را کاهش داده است

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۷۳۷۱۴

افزایش سن بارداری زنان نرخ باروری را کاهش داده است

تهران- ایرنا- عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، بهترین سن باروری زنان را 19 تا 25 سالگی دانست و گفت: به دلیل افزایش سن بارداری زنان، نرخ باروری در کشور کاهش یافته است.

دکتر فرناز فاطمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: با افزایش سن زنان، قدرت باروری آنان کاهش می یابد و حتی ممکن است نتوانند صاحب فرزند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه سن بارداری در ایران رو به افزایش است، تصریح کرد: ازدواج در سن بالاتر، تحصیلات و شاغل بودن زنان ازجمله دلایل این مساله است که سن بارداری را در ایران افزایش داده است.
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا با اشاره به اینکه تمایل به بارداری در زنان کمتر از 30 سال در شهرهای بزرگ بسیار کم است، افزود: هرچند در مناطق روستایی و شهرهای کوچک، هنوز زنان در سنین پایین باردار می شوند اما سن بارداری بسیاری از زنان در شهرهای بزرگتر بالای 30 سال است.
وی اظهار کرد: حتی اغلب زنانی که به موقع ازدواج می کنند، ترجیح می دهند چندین سال پس از ازدواج، باردار نشوند که این خود عاملی برای بالا رفتن سن بارداری است.
فاطمی، فریز تخمک را ازجمله راهکارهای مناسب برای زنانی دانست که تمایل به بارداری در سنین بالا دارند و گفت: هرچه سن زنان بالاتر برود و به طور خاص از 37 سالگی، ذخیره تخمدان آنان به تدریج کاهش پیدا می کند.
وی اظهار کرد: شیوه زندگی صحیح، فعالیت های ورزشی و تغذیه سالم می تواند به کیفیت مناسب تخمک ها کمک کند و به همین دلیل توصیه می شود زنان این موارد را به طور جدی رعایت کنند.
فاطمی همچنین به انجام تحقیق در مورد تاثیر آنتی اکسیدان ها بر باروری زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک اشاره کرد و گفت: زنانی که به این علت نابارور شده اند، برای درمان نیاز به روش IVF دارند و احتمال بارداری این افراد با تعذیه مناسب و مصرف ویتامین های E و D به طور چشمگیری افزایش می یابد.
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا افزود: در قالب این تحقیق اثر داروهای ویتامینی و آنتی اکسیدان روی این افراد بررسی و مشخص شد که احتمال بارداری آنان با مصرف این موارد به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است.
علمی ** 1201 **1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي سن باروري زنان پژوهشگاه ابن سينا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۷۳۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: به‌رغم کاهش تعداد مادران در دوره باروری، توانسته‌ایم افت موالید را به شدت کم کنیم، نرخ باروری نیز افتی نداشته و حتی در ۱۴ استان نیز رشد داشته است، امروز تعداد والدین دارای سه، چهار و پنج فرزند نیز به نسبت سال‌های گذشته رشد بسیاری داشته است.

امیرحسین بانکی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در رابطه با وضعیت اجرای قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: این قانون در مقایسه با دیگر قوانین مصوب در مجلس یازدهم به حد نصاب خوبی رسیده است، چرا که بیشتر قوانینی که در مجلس یازدهم تصویب کرده‌ایم؛ هنوز وارد فاز اجرا نشده است، اما این قانون تا ۵۰ درصد اجرایی شده است، لازم به ذکر است که ما در مجلس یازدهم قوانین اقتصادی بسیار خوبی را تصویب کرده‌ایم که هنوز اجرایی نشده است تا مردم آثار آن را ببینند.

وی افزود: با در نظر گرفتن این نکته که تنها نیمی از قانون اجرا شده است؛ شاهد اثرگذاری بالای آن هستیم، برای مثال زمانی که قانون را شروع کردیم، افت سالانه موالید ما ۱۲.۵ درصد بود، اما در حال حاضر مطابق آمار ثبت احوال این نرخ به ۱.۶ درصد رسیده است، یعنی از ۱۲.۵ به این عدد رسیده‌ایم، اما بعضی از افراد به طور مداوم در رسانه‌ها می‌نویسند، ۱.۶ درصد یعنی حدود ۱۵ هزار تولد کاسته شده است، بنابراین قانون جوانی جمعیت شکست خورده است!

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این افراد در حال سوءاستفاده از بی‌اطلاع مردم هستند و اشاره‌ای به ۱۲.۵ درصد ابتدای اجرای قانون نمی‌کنند و شیب نزولی را بیان نمی‌کنند.

بانکی‌پور تصریح کرد: جالب است بدانید که اصل باروری مادران ما در بازه سنی ۲۵ تا ۴۰ سال است و تعداد مادران ما در این بازه سنی در چهار سال گذشته به مراتب کمتر شده است، اما به‌رغم کاهش تعداد مادران در دوره باروری، توانسته‌ایم افت موالید را به شدت کم کنیم، نرخ باروری نیز افتی نداشته است و حتی در ۱۴ استان نیز رشد داشته است، امروز تعداد والدین دارای سه، چهار و پنج فرزند نیز به نسبت سال‌های گذشته رشد زیادی داشته است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس تاکید کرد: تولد فرزند سوم، چهارم و پنجم افزایش یافته است و نرخ باروری در ۱۴ استان کشور رشد کرده است، در حالی که نرخ سالانه باروری‌رو به افول بود، اما در حال حاضر توانسته‌ایم از افت آن پیشگیری کنیم، نباید فراموش کرد که نرخ باروری در کشور از سال ۹۵ به بعد حدود ۲۵ درصد افت کرده بود، اما امروز متوقف شده است.

کد خبر 750584

دیگر خبرها

  • نیاز روزانه به ۱۵۰۰ اهداکننده خون در تهران
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد